Ceretai finalist to win Equality Company in Tech Award 2020

Ceretai finalist to win Equality Company in Tech Award 2020

Stockholm, 19 April, 2021

Ceretai has been selected one of three finalists to win the “Equality Company in Tech 2020” award by WTEQ, Branschen.se and Recruitment Awards. The winner will be disclosed on May 27 at an industry gala at Berns Salonger in Stockholm (or digitally).

“We are very honoured to be selected finalists alongside reputable tech companies Knowit and SustainLab,” says CEO Matilda Kong. “This shows that having equality and diversity at the core of the business model is something that deserves to be rewarded. We are looking forward to the gala and we congratulate the other two finalists!”

The jury’s motivation (in Swedish) reads:
Ceretai arbetar med automatiserad jämställdhetsanalys inom mediebranschen. Deras verktyg belyser bland annat hur mycket kvinnor och män syns och hörs i filmer och serier. Ceretai är finalist i WTEQ-priset då deras verktyg inte bara bidrar till förändring genom att synliggöra de olikheter som finns i media på ett konkret och tydligt sätt utan då de också är en förebild i sitt sätt att arbeta och skapa diskussion och dialog kring frågan om representation i media och betydelsen av data och fakta för att följa upp och skapa förändring.

Ceretais verktyg premierar snabb action för ökad inkludering, genom att hjälpa andra att inte bara sätta ökat fokus på jämställdhet, utan faktiskt snabbt mäta resultaten av de insatser som görs. Vi gillar att en gör direkt, och dessutom tar fram ett verktyg som hjälper andra att se resultaten av vad de gör. Lika direkt. That’s the spirit.

En mycket intressant start på en resa för skalbar inkludering, som vi kommer följa med spänning.

  •  
  •  
  •  
  •  

Tags: , , , , , , ,